пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Поезія - краса життя земного


Поезія привідкриває покривало
над прихованою красою світу,
вона знайомить нас із незнайомим
Персі Биші Шеллі

Відродження, розквіт усього живого відбувається саме навесні. Весняне сонечко засвітило. Все оживає, потік весни пробуджує все навколо. З – під снігу пробиваються перші пагінці свіжої зелені…. Ранкова роса….  Краплини дощу на сонці,  перше кохання. Все це викликає у нас захоплення  і незвичні почуття. Так і поезія пробуджує людину, бо поезія – це життя, а воно розквітає весною, а для романтичних і обдарованих людей – це  стимул для написання поетичних творів, саме тому 21 березня святкують  Всесвітній день поезії!
Звичайно, що цю подію не могли пропустити творчі викладачі. 28 березня 2018 року на базі ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» відбулася зустріч творчої групи викладачів української мови та літератури «Азовські берегині». Спільними зусиллями була організована та проведена літературно – музична вітальня до Всесвітнього дня поезії, метою якої було привернути увагу учнів до поезії як до джерела відповідей на багато питань людства, як до мистецтва, повністю відкритого людям.
На творчому вечорі зустрілися учні Бердянського центру професійно-технічної освіти, Бердянського машинобудівного професійного ліцею та Бердянського економіко-гуманітарного коледжу, які натхненно читали улюблені вірші відомих українських поетів. Також учасники свята мали можливість продекламувати свої перші творіння. І нехай це перші спроби, проте – написані від душі. Всім було весело,  цікаво, а найголовніше, що ніхто не залишився байдужим. Після заходу діти дружно відправились на святкове чаювання, де мали можливість ближче познайомитись та поспілкуватись.
Поезія — це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти. І чим частіш — тим краще. Тоді людина буде духовно вищою і красивішою. Сподіваймося, що такі заходи зможуть відкрити для наших учнів світ краси, добра, віри у хороше.

Немає коментарів:

Дописати коментар